In het kader van de werken aan de Noorderlijn wordt ook het hele Operaplein vernieuwd.
Volledig scherm
In het kader van de werken aan de Noorderlijn wordt ook het hele Operaplein vernieuwd. © Laenen

“Bouwbedrijf dreigt met miljoenenclaim tegen De Lijn en stad Antwerpen”

TramContractors, het aannemersconsortium rond het Nederlandse bouwbedrijf BAM, wil een miljoenenclaim indienen tegen De Lijn, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen. Het conflict draait om het vertraagde Noorderlijn-project in het Antwerpse stadscentrum. Dat meldt De Tijd vandaag.

22 reacties

  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Wel wetende hoe men met deze materie omgaat zou het mij geenszins verbazen moesten zij gedwongen zijn om deze boete te betalen ik ben zeer benieuwd
  • van roy jozef

    5 jaar geleden
    Belgische ondernemers zijn misschien slim genoeg om hun handen van dergelijke projecten te houden, gemeente ,stad of staat.het zou de eerste niet zijn die uiteindelijk op de fles gaat door onvoorziene omstandigheden zoals hierboven beschreven, of op zijn centen moet wachten, of nog erger naar de rechtbank moet stappen omdat ze hem niet willen betalen door discussie met architecten bij oplevering.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Hopelijk voor de bouwheer (Antwerpen) hebben ze in hun lastenboek rekening gehouden met dergelijke onvoorziene vertragingen. Maar waarschijnlijk is het andersom en heeft de aannemer laten optekenen dat hij niet verantwoordelijk is voor de meerkost van onvoorziene vertragingen.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Die werken zijn overbodig want als Groen aan de macht zou komen reden we met paard en kar.
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    Dat wordt nog wat met de overkapping in A-pen Stad.