BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Europees Hof verklaart verbod op nieuwe Arco-regeling nietig

Het Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die regeling werd eind 2016 definitief afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Maar het Gerecht, dat bepaalde zaken in eerste aanleg behandelt, oordeelt nu dat de Europese Commissie destijds geen verbod kon opleggen. Voor CD&V-vicepremier Kris Peeters neemt de uitspraak een hindernis weg voor de vergoedingsregeling die de federale regering voorbije zomer overeenkwam.

49 reacties

  • Kurt Meylemans

    5 jaar geleden
    Veel mensen zijn volgens mij niet correct ingelicht over de risico's toen ze de aandelen kochten. Ik heb ook enkele aandelen gekocht toen ik zelf nog minderjarig was. Ik denk dat dit onwettige praktijken zijn en vrees dat Belfus niet naar de beurs kan worden gebracht voor hier duidelijkheid over komt.
  • Berthie Gijsen

    5 jaar geleden
    Aandeel Dexia kopen kon ook nooit kwaad ,zegde men.De politiekers in de raad van bestuur en toezicht houden alles goed in de gaten. Letherme zei:Zolang je de aandelen niet verkoopt ben je u geld NIET kwijt,was op het nieuws.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Correct. Zo hoort het. Beleggen is een eigen risico en verlies ervan moet niet vergoed worden met belastinggeld. De politiek moet zich daaruit houden, vooral CD&v moet hun klep houden.
  • Johan Meysmans

    5 jaar geleden
    Destijds ook door de bank onder druk gezet om één aandeel te kopen voor het verkrijgen van een lening voor ons huis.Ik hoor het de bankmanager nog zeggen-neen meneer,dit is geen gewoon aandeel,kan NOOIT in waarde zakken.Dat hebben we dus gezien. PS.Bankmanager is ondertussen met pensioen
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    De christelijke zuil bedriegt hun leden, en CD&V zorgt ervoor dat de belastingbetaler er voor opdraait. Dankuwel CD&V !!!!! Hopelijk zijn de kiezers dit niet vergeten tegen de verkiezingen. Mijn CM en ACV lidmaatschap is alvast opgezegd, ik wil niets meer te maken hebben met die bedriegers.