ANP
Volledig scherm
© ANP

Leeftijd waarop jongeren met alcohol beginnen stijgt, bingedrinking blijft groot probleem

De Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drugs onder jongeren. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum van Alcohol en andere Drugs (VAD).

5 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Iedereen maakt fouten als hij jong is. Het is vooral de taak van de ouders om hun kinderen op te voeden en bewust te maken van de mogelijke gevolgen van alcoholmisbruik. Daarnaast worden de jongeren in jeugdverenigingen en jeugdhuizen vaak aangemoedigd om alcohol te drinken. Tenslotte is alcohol soms goedkoper dan frisdrank (misschien eens denken aan de prijzen te verhogen).
  • Henk De Baere

    5 jaar geleden
    Niet slim om de leeftijd waarop je alcohol mag drinken gelijk te maken aan de leeftijd waarop je mag autorijden. Eerst een 2 jaar aftasten hoe alcohol werkt en dan pas gaan autorijden lijkt me handiger...
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Alcohol moet zoals Tabak aangepakt worden !! 1 verbied eerst eens de Reklame en kortingen op Alcohol want dit zet aan tot te veel drinken ! 2 maak Alcohol veel duurder , 3 Verbied Alcohol verkoop op jeugd evenementen en sporten waar jongeren zijn !
  • David Geldermans

    5 jaar geleden
    'Alcohol blijft duidelijk de meest gebruikte drugs' ja hmm hoe zou dat komen misschien omdat je het in elke winkel kan kopen daar is geen onderzoek voor nodig. Iemand die met kerst een glas teveel op heeft vind iedereen grappig maar owee als iemand een joint durft te roken
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Als ze geen zelfbeheersing hebben om op 16 jaar te weten waar hun grens ligt zullen ze dat op hun 18 ook niet weten. Beter Alcohol surtout verbieden en marihuana legaliseren.