Het station van Luxemburg (stad).
Volledig scherm
PREMIUM
Het station van Luxemburg (stad). © Getty Images

Waarom gratis openbaar vervoer mensen niet uit de auto krijgt (en zelfs ongezond kan zijn)

TrouwLuxemburg maakt al het openbaar vervoer gratis, Estland is ook al een eind op weg. Maar dé manier om mensen uit de auto te krijgen is zo’n maatregel niet.

19 reacties

  • Rik Coppens

    5 jaar geleden
    Gewoon door 1 fundamenteel recht dat ik heb als mens zijnde: "vrijheid". Wanneer de mensen die de bevolking wijzen op hun plichten tov het milieu en dergelijke zelf eens het voorbeeld geven dan mogen ze het nog eens voorstellen.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Met de auto tot Lokeren of Zele station en dan de trein op naar ATW is handig en niet te duur. Als je alleen bent tenminste. Als je daarentegen met 5 personen gaat kun je je tank volgooien met de ticketprijs en op en af naar de Ardennen rijden met 5 man. Voor de rest onveilig, traag, niet stipt, vuil en onbetrouwbaar vanwege de vele stakingen.
  • Kurt Lannau

    5 jaar geleden
    Paniek op de prairie door gratis openbaar vervoer :) Openbaar vervoer moet eerst praktisch, gemakkelijk en betaalbaar zijn. En op al die vlakken is er nog veel werk, niet alleen bij ons. Gratis lijkt mij dan een promotiemiddel. Niets anders. Want wie wil gratis miserie?
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Euh inderdaad, als ik in Luxemburg ben, laat ik mijn auto aan de kant staan en neem ik het openbaar vervoer ... omdat het daar werkt en gratis is.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Die gratis bus indertijd in Hasselt werkte goed. Omdat er een deftige uurregeling was en de routes goed uitgekiend waren. Iets wat van het betalend openbaar vervoer maar al te vaak niet gezegd kan worden. Als ze daar niet eerst iets aan doen, gaat het inderdaad niet werken.