Een still van de schokkende beelden gemaakt door Animal Rights.
Volledig scherm
Een still van de schokkende beelden gemaakt door Animal Rights. © Animal Rights Nederland & België/Screenshot video

Schokkende beelden uit Nederlandse fokkerijen: biggetjes worden gruwelijk mishandeld

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee Nederlandse varkensfokkerijen. Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt is te zien hoe biggetjes in kratten worden gegooid en het uitkrijsen wanneer hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.

15 reacties

  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    De mens heeft het over het "product" varken. Als je hier niet tegen kan, stop dan met vlees eten.
  • Dylan Basselier

    5 jaar geleden
    Hij (de weldoener) stond op moment van de filmpopnames zelf in voor allerlei taken. Hij ziet biggetjes die net onder de moeder gezeten hebben en onderneemt niks. Wellicht was het zijn taak om dit te melden aan de veehouder, maar maakte hij liever filmpjes. Iemand die tegen de vleesindustrie is, maar verder geen geweten heeft.
  • Sophie DeWolf

    5 jaar geleden
    Ik kan zo’n beelden niet meer zien. Ik word er té misselijk van en té verdrietig en boos om!!!
  • irene van den bosch

    5 jaar geleden
    Beelden en filmpjes en het komt in’t nieuws maar het blijft maar gebeuren en niemand die ingrijpt en mensen die zulke praktijken toepassen op onschuldige dieren hoe staan die tegenover mensen hoognodig dat dit een halt toegeroepen wordt .
  • Tino Martens

    5 jaar geleden
    De meeste beelden hier vallen nog goed mee. En de context van da filmke weet je ook niet. Mss 30u moeten filmen om 10min film te hebben die dan nog nie echt erg is. Mishandeling keur ik niet goed maar het is en blijft een beest met hersenen die niet groter dan een walnoot zijn... Ze krijsen hun longen leeg als je nog maar op hun rug gewoon wrijft.