REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Ook België onderzoekt of Huawei ons bespioneert

Ook België gaat nu onderzoeken of China ons bespioneert met de hulp van Huawei. Steeds meer landen weren die Chinese telecomgigant uit hun kritieke infrastructuur. Maar als er al gegevens van gewone consumenten uit een Huawei-telefoon gestolen zouden worden, blijkt de kans nog altijd groter dat die bij de Amerikanen dan bij de Chinezen belanden.

7 reacties

  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Grappig....die hadden nog niet door dat Groot-Brittannië ons bespioneerde via Proximus...Uiteraard gebruiken de Chinezen Huawei toestellen en infrastructuur om "informatie" te vergaren...en onze instanties zijn gewoon zo stom dat te faciliteren...ipv Europese uitrusting te kopen...
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    De chinezen doen gewoon aan marktonderzoek Zonder de mensen lastig te vallen met spam Als ze zouden botsen op geheime gegevens is dat omdat diegene met die gegevens dommer dan hen is Waarom zou de gewone mens niet mogen profiteren van een goedkopere gsm dan die van apple.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    We worden allemaal bespionneerd met camera's, afluisterapparatuur, vingerafdrukken en computerdatabanken. Vooral smartphones en de sociale media worden strict in de gaten gehouden. We kunnen nog enkel kiezen door wie we bespionneerd worden : Brussel, de Americanen, of de Chinezen ?
  • Gerrit gasthuis

    5 jaar geleden
    ongelooflijk dat Proximus in zee is gegaan met de Chinezen
  • Pascal Fransen

    5 jaar geleden
    België kruipt de VS achterna