Tientallen scholieren moesten geknield blijven zitten, met hun handen op hun hoofd. Een agent filmde de arrestatie. "Kijk eens hoe braaf ze zijn", zegt hij.
Volledig scherm
Tientallen scholieren moesten geknield blijven zitten, met hun handen op hun hoofd. Een agent filmde de arrestatie. "Kijk eens hoe braaf ze zijn", zegt hij. © RV

VIDEO. Ophef over hoe Franse politie scholieren arresteert: “Vernederend”

VIDEOIn Frankrijk is ophef ontstaan over de arrestatie van tientallen scholieren, gisteren tijdens een protestactie in de buurt van Parijs. Videobeelden tonen tientallen jongeren, geknield en met geboeide handen op het hoofd of achter de rug. “Vernederend”, klinkt de kritiek. De jongsten onder hen zouden amper 12 jaar zijn.

27 reacties

  • George P Martou

    5 jaar geleden
    het is toch eigenaardig en zeer treffend om te konstateren dat toen in Ukraïne de (zogezegde) volksopstanden ( Maidan) begonnen europa mee op de barrikaden stond om de ganse boel mee op te stoken (verstofzat) en tonnen geld gaf aan de staatsgreep/nieuwe president !! hier in Frankrijk zie ik geen europa te hulp komen, want dit is tegen de gevestigde nieuwe wereld orde natuurlijk !! niet tegen Rusland.
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    Als ze de boel kunnen afbreken als volwassenen kunnen ze zo behandelt worden ook.
  • Frank Joos

    5 jaar geleden
    Dat is pas klasse.
  • Sam Bosmans

    5 jaar geleden
    Niks mis mee, zouden ze hier ook beter doen bij problemen .
  • Floris Nijs

    5 jaar geleden
    Moeten die gastjes van 12 jaar niet op de schoolbanken zitten?