Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Koop je nu best elk jaar echte kerstboom? Of beter één keer een nepboom?

De vereniging Natuurpunt vraagt aan wie dit jaar een kerstboom zet, om rekening te houden met het milieu en voor een ecologische variant te kiezen. Kunstkerstbomen zijn belastend voor het milieu, dus je kiest best een boom die je nog jaren kan herplanten.

10 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Het is ook niet de bedoeling dat je die boom gaat opstoken, de bedoeling is dat je hem na kerstmis terug plant, en dan is dat wel milieuvriendelijk. Het beste is niet meedoen met dat hele gebeuren, hier geen boom, lichtjes, slingers... heb dat allemaal niet nodig.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    God nu dat weer, man man man.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Een kunstkerstboom wordt ofwel gestort, waar die honderden jaren onveranderd blijft liggen of in een verbrandingsoven verbrand, waar het ijzer uit de asresten wordt gerecupereerd en alle niet brandbare vulstoffen worden afgevangen. Natuurbomen worden in meerdere gemeenten nog steeds in een open vuur verbrand. Heel gezellig, maar milieuvriendelijk?
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Ik koop ieder jaar een nieuwe kerstboom ! Volg de reclame van Pelckman en Van gastel . Ook elk jaar nieuwe kestballen en lichtjes want de economie slabakt ?
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mijn kerstboom ga ik niet herplanten. Ik laat 'm drogen en dat is het beste aanmaakhout voor de houtkachel.