Meer dan 2.000 reacties na oproep van terminaal zieke man: zijn hond heeft nieuwe thuis gevonden

© JVDP

Peter Deruyter uit Berchem heeft vrijdag goed nieuws gekregen. De terminaal zieke 54-jarige man die meer dan 2.000 reacties kreeg op zijn oproep om voor zijn hond Macho te zorgen, heeft een nieuwe thuis voor zijn trouwe viervoeter gevonden. Binnenkort verhuist de hond naar een deelgemeente van Tongeren.

bap, kops

Peter Deruyter lijdt al zeven jaar aan COPD, een chronische en langzaam vorderende longaandoening waardoor de longblaasjes worden aangetast en ademen moeilijk wordt. De man zit intussen in de laatste fase en hangt soms tot vijftien uur per dag aan een machine. Zorgen voor zijn hond Macho wordt dus steeds moeilijker. Daarom ging Deruyter op zoek naar een nieuwe gouden mand voor zijn huisdier en die vond hij ook, na een stortvloed aan reacties op zijn oproep.

Macho zal verhuizen naar een deelgemeente van Tongeren, weet ATV en wordt bevestigd door Deruyter. Het zal een rustige regio zijn, waar de hond uitgebreid kan wandelen. Een alleenstaande dame zal zich ontfermen over Macho, die in de kerstvakantie naar zijn nieuwe baasje zal verhuizen.

“Macho heeft een zeer mooie plaats gevonden, maar het zal hoe dan ook pijn doen voor beide”, zegt Deruyter. “Dank aan de vele mensen die hebben helpen delen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen