Een dikke, vette, peperoni pizza zal je op het pizza evenement waarschijnlijk niet tegenkomen.
Volledig scherm
Een dikke, vette, peperoni pizza zal je op het pizza evenement waarschijnlijk niet tegenkomen. © anp

EU stelt grens aan ‘foute’ vetten in voedsel

De hoeveelheid industriële ‘foute’ vetten in snacks en andere etenswaren in Europa wordt aan een maximum gebonden. De EU-lidstaten zijn akkoord gegaan met een voorstel om maximaal 2 procent zogeheten transvetten in voedingsmiddelen toe te staan.

6 reacties

  • Steven PIENS

    5 jaar geleden
    De EU zou zich beter bezig houden met belangrijke zaken zoal migratie ipv futuliteiten.
  • Fernand Beaumonde

    5 jaar geleden
    beter zou zijn om transvetten te verbieden
  • Manuela Lespagnard

    5 jaar geleden
    Dat zou de FDA (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten ook moeten doen. De meesten die sterven komen om van hartaanvallen door teveel steak, pizza en fast food te eten.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En dat daar nog geen taksen op geheven worden ! Zijn ze dat vergeten?
  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    Alé vooruit , het is vergif , we weten het ,we weten het al zooooooooooooo lang . toch heeft de industriële lobby nog toelating verkregen om ons 2 pct te voederen. Dit zegt alles over besluitvorming hier. Wie stemt nog voor dit soort politici??
  1. “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren
    PREMIUM
    36

    “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlements­lid Marjorie Taylor Greene de Amerikaan­se miljarden­steun alsnog probeert te saboteren

    Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten.
  2. "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgeslagen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgesla­gen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    De Franse jongeman (22) liep naar huis in Groot-Sinten (oftewel Grand-Synthe), niet ver van de Belgische grens, toen hij in de nacht van 15 op 16 april brutaal werd aangevallen en doodgeslagen. Philippe werd bewusteloos achtergelaten in een grote plas bloed op de parking van een Carrefour Contact. Twee minderjarigen van 14 en 15 jaar zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Een derde aanvaller is nog voortvluchtig. “Het is echt onmenselijk, ze lieten hem lijden en sterven”, vertelde Kelvyn, de broer van het slachtoffer.