RV/GAIA
Volledig scherm
© RV/GAIA

Student sterft na doop: erkenning studentenclub ingetrokken, doopmeesters riskeren twee jaar cel

Voor het eerst in ons land is een student overleden door een doop. De 20-jarige Sanda D. uit Edegem, een schacht bij de Leuvense club Reuzegom, moest vissaus drinken, raakte onderkoeld en belandde in coma. Het parket start een onderzoek naar onopzettelijke doding.  Seniorenkonvent Leuven, de koepelorganisatie van de Vlaamse jongensstudentenclubs verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de erkenning van studentenclub Reuzegom “met onmiddellijke ingang” in, meldt de vereniging op haar Facebookpagina.

168 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Hebben die studentenclubs nooit de lijst van de Mensenrechten gelezen? Of zijn wetten en reglementen alleen voor de anderen, niet voor hen? De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens - maar niet voor studenten clubs!.... Treiteren, kleineren, verwonden, fysich en psychisch aanpakken? Dat mag allemaal?
  • annie smith

    5 jaar geleden
    Waarom is men niet hard opgetreden na hun varkentje- en konijntjesverhaal? Als men dieren mishandelt is men ook slecht voor mensen. Dit is hier een duidelijk bewijs van.
  • Rabia Ben Sellam

    5 jaar geleden
    Den doop zouden ze moeten afschaffen, is voor niks nodig.
  • Tom Vereecken

    5 jaar geleden
    Moord MET voorbedachte rade. Ieder klein kind weet dat een te grote inname van vocht kan leiden tot hartproblemen en uiteindelijk hartstilstand...2jaar? 20 jaar lijkt me logisch
  • Heimo Davidts

    5 jaar geleden
    Als dit gebeurt op internationaal niveau wordt men voor het gerecht in den haag gesleurd en zwaar gestraft. Wel, straf die gasten voor moord met voorbedachte rade.