Na de vermeende chloorgasaanval moesten tientallen mensen zich laten behandelen voor ademhalingsklachten.
Volledig scherm
Na de vermeende chloorgasaanval moesten tientallen mensen zich laten behandelen voor ademhalingsklachten. © AFP

“Chloorgasaanval door rebellen is verzinsel van Rusland en Syrië”

BuitenlandHet waren geen Syrische rebellen die twee weken geleden chloorgas gebruikten bij een aanval op Aleppo, maar regeringstroepen die traangas inzetten op burgers om het op een chemische aanval te laten lijken. Dat zeggen experts van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Bij de aanval raakten tientallen mensen gewond. 

4 reacties

  • johan debue

    5 jaar geleden
    Allemaal heel betrouwbaar doe mij niet lachen .Alles wat uit de mond van de VS GB komt is de waarheid de rest zijn leugens .Hoe onwetend kan men zijn.
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    De VS zou beter stoppen met de rebellen te financieren! Al die stupide gemanipuleerde berichten. VS is in de fout, niet Rusland noch Syrie!
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Ze zijn nog niet tot daar geraakt en toch beschuldigen ze er Rusland van om traangas te hebben ingezet. Dat is gewoon een ontkenning om hun eigen gesteunde rebellen te beschermen en Rusland weer eens in slecht daglicht te stellen. Als men er niet geweest is en het niet weet moet men zwijgen.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Jaja, we kennen die 'betrouwbare informatie' van de VS en bondgenoten. Zonder de plek te bezoeken weten ze weer wat er gebeurd is. 'Waarschijnlijk was het dit', 'of anders waas het misschien dat'. Als het maar in hun niet aflatende propaganda tegen Rusland past.