© Koninklijk Huis

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten Vlaams acteur Bruno Vanden Broecke (44) in de bloemetjes

Bruno Vanden Broecke (44), onder meer bekend van Het Eiland en Safety First, mocht deze week mee aan tafel schuiven bij het Nederlandse vorstenpaar Willem-Alexander en Máxima. De ontmoeting vond plaats in het kader van de zogenaamde Uitblinkerslunch, waarbij de koning en de koningin enkele mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de bloemetjes zetten.

nadb, dhs

Tijdens de jaarlijkse Uitblinkerslunch worden er telkens zo’n 28 Nederlanders uitgenodigd om te lunchen. Het gaat om mensen die recentelijk een prijs of een andere onderscheiding hebben ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst en cultuur, media en journalistiek, wetenschap en sport.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima willen door het aanbieden van een etentje hun erkenning en waardering tonen.

Aanwezige uit Vlaanderen

Dit jaar was daar ook een Vlaming bij: acteur Bruno Vanden Broecke (44). Hij won in september een prestigieuze toneelprijs in Nederland. Voor zijn rol in Para mocht hij de Louis d’Or in ontvangst nemen, de prijs voor de beste toneelhoofdrol door een acteur.

Andere genodigden waren onder anderen actrice Monique van de Ven en voetballer Wesley Sneijder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer