© BELGA

Perenaar spuwt agente in gezicht en beledigt roodharige collega

Voor een 28-jarige Perenaar is dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank de onmiddellijke aanhouding gevraagd omdat hij op 19 oktober 2014 door het lint ging in Neerpelt. Hij viel een man aan, schold hulpverleners uit, spuwde een agente in het gezicht en was brutaal tegen haar collega.

GeHo

Eerst viel hij met een minderjarige een man aan die op weg was naar een café. Het slachtoffer had net geld afgehaald. Tot twee keer toe deelden ze hem klappen uit. Het slachtoffer wist te ontkomen door in een voorbijrijdende auto te springen en was een week werkonbekwaam. De daders bleven zonder buit achter. De chauffeur kon de betichte later aanduiden als dader.

Nog die dag kreeg de twintiger het later aan de stok in café Den Drempel in Neerpelt. Hij belandde op de spoedafdeling in het ziekenhuis, maar daar begon de bruut de hulpverleners uit te schelden en gedroeg zich zeer agressief. Hij spuwde daarop een toegesnelde agente in het gezicht en was brutaal tegen haar collega. “Jij moet zwijgen tegen mij, het is niet omdat je ros bent dat je denkt dat je alles tegen mij kan zeggen.”

Het komt de man, die zich ook schuldig maakte aan de diefstal van een nummerplaat, op 14 maanden cel te staan. Hij daagde niet op in de rechtbank. Aan twee burgerlijke partijen moet de bruut een vergoeding van 1.924 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer