Direct naar artikelinhoud
Studentendoop

Seniorenkonvent Leuven reageert: “Erkenning studentenclub Reuzegom wordt ingetrokken”

Archiefbeeld.Beeld rv

Het Seniorenkonvent Leuven, het overkoepelende orgaan van de gildes en clubs, heeft voor het eerst gereageerd na het dodelijke incident tijdens een studentendoop van Moeder Reuzegom. “De erkenning van de studentenclub wordt ingetrokken”, klinkt het in een mededeling op Facebook. 

De 20-jarige student die een hartstilstand kreeg tijdens de studentendoop, is gisteren overleden. De doop was georganiseerd door studentenclub Reuzegom, die in het verleden al in opspraak kwam. 

Het Seniorenkonvent Leuven reageert nu voor het eerst op het dodelijk voorval. “Deze manier van studentendoop heeft voor een golf van verontwaardiging gezorgd binnen de erkende studentenclubs van het Leuvense Seniorenkonvent”, klinkt het in een bericht op Facebook. “Hierop is het bestuur op donderdag 6 december onmiddellijk samengekomen om deze feiten te bespreken. Na een vergadering is een weloverwogen beslissing genomen om de erkenning van Moeder Reuzegom met onmiddellijke ingang te beëindigen.”

Verder hoopt het Seniorenkonvent met de mededeling “een sterk signaal te geven aan onze clubs dat dergelijke praktijken niet thuishoren op een studentendoop, noch in het studentenleven”. Tot slot wordt het woord doopcharter niet vermeld. Wel zal er overleg opgestart worden met de politiezone Leuven, de studentenorganisaties, de Katholieke Universiteit Leuven en de leden van de studentenclubs van het Seniorenkonvent Leuven, zo valt te lezen.