India klopt Canada ruim en houdt Red Lions van groepswinst

door
Belga
Leestijd 1 min.

India heeft vandaag zijn derde en laatste groepswedstrijd op het WK hockey in eigen land met forse 5-1 gewonnen tegen Canada. De Indiërs wippen door de zege over België naar de winst in poule C. India had aan een zege genoeg voor groepswinst, en Singh (12.) zorgde op strafcorner voor een snelle voorsprong. Van Son (39.) maakte gelijk, maar nadien nam het gastland ruime afstand. Na goals van Kangujam (46.), Upadhyay (47. en 57.) en Rohidas (51., p.c.) liep India uit tot 5-1.

De Red Lions klopten eerder vandaag in hun derde groepswedstrijd Zuid-Afrika met ruime 5-1. India en België tellen elk 7 punten, maar het doelpuntensaldo is doorslaggevend. Hierin doet het gastland (+9) beter dan de Lions (+5). De groepswinnaar, India dus, stoot direct door naar de kwartfinales, de nummers twee (België) en drie (Canada) spelen barragewedstrijden voor een plek bij de laatste acht. Zuid-Afrika telt net als Canada 1 punt, maar heeft een slechter doelpuntensaldo en moet het toernooi verlaten.

De Belgen spelen als tweede in groep C op dinsdag hun volgende partij, tegen de derde uit poule D. Dat wordt Pakistan of Maleisië, maar ook een kraker tegen Nederland kan in principe nog.

Bron: Belga