Direct naar artikelinhoud
Regeringscrisis

Kristof Calvo (Groen): “N-VA stort dit land in een crisis”

Groen-fractieleider Kristof Calvo.Beeld Photo News

Voor Groen-fractieleider Kristof Calvo is het duidelijk: “De N-VA stort dit land in een crisis. Ik heb met grote ogen naar die persconferentie zitten kijken. De Wever doet er alles aan om te doen uitschijnen dat hij is buitengezet, maar iedereen weet wel beter. Het is N-VA die opstapt en niets anders.”

Calvo is er niet rouwig om. De crisis heeft lang genoeg aangesleept, vindt hij. “Blijkbaar vond N-VA het heel vervelend wat er donderdag in de Kamer gebeurd is (alle partijen behalve N-VA en VB stemden toen een amendement dat stelde dat premier Michel het migratiepact moet goedkeuren in Marrakech, red.), maar ik ben heel blij dat we toen een front gevormd hebben. De Wever verwijst daarnaar als de Marrakech-coalitie, ik noem het de coalitie van de samenwerking en de menselijkheid. En dat is blijkbaar een coalitie waar N-VA geen deel van wenst uit te maken.”

‘De Wever verwijst naar de Marrakech-coalitie, ik noem het de coalitie van de samenwerking en de menselijkheid’
Kristof CalvoGroen

Of Groen bereid zou zijn om de regering-Michel te depanneren, indien die vraag zou komen, dat vindt Calvo nog niet aan de orde.

“Laat ons nu eerst eens zien wat er de komende 24 uur zal gebeuren. We hebben al vaak getoond dat wij bereid zijn om mee te werken aan goede oplossingen, maar uiteraard hebben wij ook onze overtuiging. Er zijn nog steeds veel verschillen met de andere meerderheidspartijen ook.”

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...