De regering-Michel bij haar aanstelling in 2014.
Volledig scherm
De regering-Michel bij haar aanstelling in 2014. © BELGA

Hoe de Zweedse coalitie strandde in het zicht van de meet: van ‘crisette’ naar ‘crisette', maar migratiepact was er te veel aan

De Zweedse coalitie van Open Vld, CD&V en N-VA heeft het tegen de verwachtingen in vier jaar uitgezongen, maar haalt de eindmeet dan toch niet. Hoe kon een ploeg die 'crisette' na 'crisette' overleefde, vallen over een op het eerste zicht onschuldig migratiepact van de Verenigde Naties?

4 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    net zoals het Romeinse rijk in 476 gevallen is onder druk van de migratie, zo is de regering Michel 1 gevallen onder de migratie... de geschiedenis herhaald zich.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Michel zal gaan tekenen, en de NVA zal gelijk krijgen. juristen zullen het gebruiken om uitzettingen te voorkomen, al is het niet bindend. Maar, het probleem ligt hem dan vooral in het symbolische, dat is zoiets geimproviseerds als de geest van de wet dat zowel advocaten als rechters graag gebruiken om hun gelijk te halen. we zijn dus helemaal weer bij af.
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    N-VA is steeds loyaal geweest aan de consensustraditie, de drie anderen niet. De Vlaamse middenklasbelastingbetaler zal weeral opdraaien voor het carrière-opportunisme van de drie anderen, maar dat hebben we al eens meegemaakt voor Verhofstadt, Van Rompuy en nu Michel. Afspraak in mei 2019.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Er word nogal overdreven, deze regering heeft het wel goed gedaan, beter dan de vorigen. Maar deze migratiepact was veel te gevaarlijk, als die getekend word, dan zijn de poorten van europa terug open voor iedereen