© BFM

Verkeershinder door wateroverlast op E313 en Ring

De hevige regen heeft zondagvoormiddag voor problemen op de weg rond Antwerpen gezorgd. Door watergladheid en een ongeval op de E313 ter hoogte van Wommelgem waren twee rijstroken een tijdlang versperd.

DVD/Belga

De zware regenval op zondagvoormiddag in de provincie Antwerpen leverde gevaarlijke toestanden op op de weg. Daarom activeerde het Vlaams Verkeerscentrum het watergladheid-scenario. De snelheid werd verlaagd en op enkele plaatsen werden rijstroken afgesloten.

© BFM

“De provincie Antwerpen kreeg het zondagochtend zwaar te verduren door regen, waardoor de snelweg op bepaalde plaatsen zelfs blank kwam te staan”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum zondag. “De brandweer moest ter plaatse komen op de E19 in Kleine Bareel, op het knooppunt Antwerpen-Noord en op de E313 ter hoogte van Wommelgem.”

Op de aansluiting van de Antwerpse ring vanuit Nederland naar de A12 richting Brussel was iets na 11 uur de rechterrijstrook versperd door wateroverlast. Op de E313 richting Ranst ter hoogte van Wommelgem zorgden een ongeval én wateroverlast ervoor dat twee rijstroken moesten afgesloten worden. Ook de oprit in Wommelgem was versperd door wateroverlast.

Het ongeval op de E313 kon tegen 11.45 uur afgehandeld worden. De rijbaan ter hoogte van Wommelgem is weer vrijgegeven. De file die was ontstaan op de Antwerpse ring tussen Berchem en Antwerpen-Oost, is ondertussen weer opgelost.

Straten afgesloten

Door de zware regenval sloot de Antwerpse politie zondagochtend verschillende straten af op het Kiel en in Hoboken. Het ging onder meer om de Naftaweg, de Schroeiweg, de Herenpolderbrug, de Emiel Vloorstraat en de Berkenrodelei. Enkele putjes konden het water niet meer slikken. Water-link kwam ter plaatse om ze vrij te maken.

Ook het nieuw heraangelegde Wim Saerensplein in Deurne moest er aan geloven en stond blank.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER