Archieffoto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Archieffoto Ronny De Coster

Eerste Eclips-actie Leuvense politie levert 75.605 euro aan boetes op

De Leuvense lokale politie heeft gisteravond en -nacht haar eerste Eclips-actie gehouden, in samenwerking met de federale politie, douane, Vlaamse belastingdienst en FOD Mobiliteit. 5 ANPR-camera's scanden 7.181 voertuigen en 320 van die wagens werden aan een grondigere controle onderworpen. Dat leverde 34.570,90 euro aan niet-betaalde penale boetes op en 41.035 euro aan achterstallige verkeersbelasting.

8 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    De kas is weer gevuld...wat leren we hieruit..ofwel hebben mensen geen geld meer om een boete, verkeersbelasting of dergelijks te betalen.....dan is er een probleem. Of is het uit laksheid dat er zoveel schulden openstaan....
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Daarover gaat het dan uiteindelijk, geld, geld, geld.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Mooi resultaat. Gefeliciteerd.
  • Erika Kallens

    5 jaar geleden
    Het is hun job,die ze eigenlijk dagdagelijks moeten doen!!! Moest dat gebeuren zou er heel wat minder gespuis op de weg zijn!!!
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Prachtig resultaat. Wel is een deel van de ingevorderde boetes het gevolg van het feit dat financiën niet in staat is de boetes in te vorderen. Die operatie kost de staat geen cent,want zelfbedruipend. Conclusie meer van dat, en de criminaliteit gaat teruglopen, minder volk in gevangenissen, de boetes worden weer betaald.