Vliegende tackle bezorgt KV Mechelen-speler twee dagen schorsing

KV Mechelen moet het in de competitiewedstrijden tegen Excel Moeskroen (22 oktober) en RSC Anderlecht (26 oktober) zonder Uros Vitas zien te rooien. Malinwa kan leven met het strafvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed aan de Servische verdediger en verscheen dinsdag niet voor de Geschillencommissie.

Vitas moest op slag van rust in de slotmatch van speeldag tien het veld verlaten met een rode kaart. In de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (2-3) zette de Servische verdediger van KV Mechelen zijn tackle op Knowledge Musona ter hoogte van de middellijn veel te laat in. Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing en 600 euro boete voor de overtreding “die de fysieke integriteit van Musona in gevaar bracht”. Mechelen berust in dat voorstel, Vitas mag zich twee speeldagen op de tribunes gaan bezinnen over zijn zware overtreding. De thuismatch tegen Moeskroen en de verplaatsing naar het Constant Vanden Stockstadion gaan aan hem voorbij.

Georgios Galitsios (Sporting Lokeren) en Ibrahim Diallo (KAS Eupen) kwamen zich na hun rode kaart tijdens het afgelopen voetbalweekend wel voor de Geschillencommissie verantwoorden.

MEER OVER KV Mechelen