Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u vanavond niet missen op tv

Tom Lenaerts in het decor van zijn nieuwe quiz Kalmte Kan u ReddenBeeld VRT

Een grauw en grijs weekend sluiten we graag af voor ons tv-toestel. Maak er met deze tips een fijne avond van!

Kalmte kan u redden

Speciale aflevering van de quiz, waarin Tom Waes, Danira Boukhriss, Wim Lybaert, Goedele Wachters en Jeroen Meus het hoofd koel proberen te houden om 10.000 euro in de wacht te slepen voor SOS Kinderdorpen. Tom Lenaerts is uiteraard ook in deze Music for Life-aflevering presentator van dienst.
Eén, 20.35 uur

Killing Eve

Nieuwe Britse misdaadserie, gebaseerd op de ‘Codename Villanelle’-boekenreeks van Luke Jennings. Het verhaal volgt een aantal vrouwen in een wereld van de internationale spionage.
NPO 3, 20.20 uur

Spy

Na ‘Bridesmaids’ en ‘The Heat’ werkte Melissa McCarthy voor de derde keer samen met regisseur Paul Feig in deze pretentieloze en weinig subtiele actiekomedie, die twee Golden Globes-nominaties opleverde. Ook Rose Byrne en Jason Statham werken verrassend goed op de lachspieren.
VTM, 20.40 uur

Totems en taboes

Vandaag opende het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika na vijf jaar opnieuw de deuren. De renovatie behelsde in zekere zin ook een morele make-over: het nieuwe AfricaMuseum schuwt geen taboes meer en wil de bezoeker kritisch informeren over het koloniale verleden. In deze documentaire van regisseur Daniel Cattier waart een geest rond in de lege gangen van het AfricaMuseum, terwijl het volop gerenoveerd wordt.
Canvas, 21.50 uur