De MS86, bijgenaamd 'den duikbril', naar de typische vorm van de voorruit.
Volledig scherm
De MS86, bijgenaamd 'den duikbril', naar de typische vorm van de voorruit. © RV

Asbest ontdekt in passagierstreinen

De NMBS heeft vorige week twee treinen uit roulatie gehaald nadat er asbest in ontdekt werd. Het asbesthoudende materiaal is intussen verwijderd en de twee treinen rijden vandaag opnieuw uit. Maar het personeel maakt zich na het zoveelste asbestincident stilaan grote zorgen. “Geen enkele machinist draagt een mondmasker. Liepen wij al die tijd gevaar?”

31 reacties

  • Filip Berth

    4 jaar geleden
    Is er iemand van de beleidsmakers die de echte waarheid spreekt in dit land? Liegen kunnen ze allemaal als de beste.Foei.Durf eens uitkomen voor de waarheid hoe erg die ook is.
  • Tomé Martinho

    5 jaar geleden
    Steenvlas (Asbest) zit bv. ook nog in de waterleidingen verwerkt. Er was ook grote ongerustheid hier omtrent maar dit is men ondertussen (bijna) weer vergeten. Ik zelf zou hier in een rokend en vervuilend Vlaanderen ook niet te veel aandacht geven...
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Er is toch iemand die ooit die asbest heeft gebruikt Belgie zit vol Dit op juiste manier opruimen gebeurd zelfs niet Bij verkopen van huizen staat zelfs niet op dat er asbest gebruikt werd dus afbreken en alles op 1 hoop !??
  • Thomas Buick

    5 jaar geleden
    Tim, deze treinen zijn ouder dan minions. Daniel, geweldig excuus weer. Gaat om 31 treinen maximaal hier.
  • mertens jean

    5 jaar geleden
    Hoe kan in deze moderne tijd waar alles zo onder controle staat nog zulke dingen gebeuren. Laksheid van controle ,,, Dan moet men die verantwoordelijken direct ontslaan.