De anonieme getuige naast de robotfoto uit 2010 van een vermeend lid van de Bende van Nijvel, van wie de getuige vermoedt dat hij er oog in oog mee stond.
Volledig scherm
De anonieme getuige naast de robotfoto uit 2010 van een vermeend lid van de Bende van Nijvel, van wie de getuige vermoedt dat hij er oog in oog mee stond. © TV Oost

VIDEO. Anonieme getuige: "Oog in oog gestaan met Bende van Nijvel en nummerplaat doorgegeven”

4 september 1983 heeft het leven van een man voorgoed veranderd. Hij getuigt daarover anoniem bij TV Oost. Hij beweert dat hij die zondag oog in oog stond met een lid van de Bende van Nijvel. Een week later sloeg de bende genadeloos toe in een textielfabriek, waar ze de conciërge doodschoten.

36 reacties

  • Hugo Boels

    5 jaar geleden
    Waarom wacht deze getuige zolang om nu pas terug naar de politie te gaan?
  • Willy Van den Houten

    5 jaar geleden
    Het is geweten dat Istvan Farkas en zijn echtgenote Bertha de Staerke meermaals op verkenning gingen op plaatsen waar later de Bende toesloeg.
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Het is een doofpotoperatie. De overheid houdt op zijn minst een onderzoek tegen. En nu nog steeds, want het is terug oorverdovend stil.
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Frank Janssen, neen... daar heb je het fout. De overheid van toen heeft de boel toegedekt. In Dendermonde kwam justitie er heel dichtbij. Toen hebben ze alles uit hun handen getrokken en de zaak naar Bergen verhuist. Vanaf dan gebeurde er niets meer.
  • Erwin De Mulder

    5 jaar geleden
    Uitpluizen? Veel te laat daarvoor. Hier zijn inderdaad zeeeer hoge pieten bij betrokken zij daar maar zeker van. Na heel het media gedoe van Vermassen is er nog geen millimeter beweging in dat dossier gekomen.Hoe zou dat komen?Dit dossier is dood en begraven net als het Patrice Lemumba dossier indertijd.Toen waren er ook heeel hoge pieten bij betrokken!Erwin De Mulder