In asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel worden nog steeds kinderen opgesloten.
Volledig scherm
In asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel worden nog steeds kinderen opgesloten.

“Ook in België nog werk aan de winkel op vlak van mensenrechten”

Ook België heeft in 2018 belangrijke steken laten vallen als het om het respecteren van de mensenrechten ging. Dat zegt Amnesty International, naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De mensenrechtenorganisatie verwijst onder meer naar de wapenleveringen aan Saudi-Arabië en het gekibbel van de regering over het VN-migratiepact. 

9 reacties

  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Dat AI zich eens bezighoudt met de regimes in Afrika , Zuid Amerka en andere ontwikkelingslanden met hun corrupte regeringen of dictators . Daar zijn geen mensenrechten, maar ja het is gemakkelijker om te muggeziften over het beleid in de Westerse wereld.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Amnestie is zijn geloofwaardigheid aan het verliezen ze voeren gewoon een absurde linkse politiek die tegen Amerika en het westen is gericht. Van landen als China, Rusland, Saoedi Arabië en vele andere landen hebben ze gewoon schrik en ze gaan naar alles met microscoop gaan kijken. Ze moeten zich nu echt helden voelen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Dat deze van mensenrechten Dan ook eens op bezoek gaan bij armen die in tehuizen wonen in zalen moeten slapen met 8 Krijgen dan20€ per week drinkgeld Al wie uit oost Europa naar hier komen nooit terug naar hun thuisland Deze leven inderdaad met hun kinderen op straat of kraakpanden of in gepalmde woonsten
  • José Lippens

    5 jaar geleden
    Amensty begint onmogelijke eisen te stellen, en vooral de mensen die een rustig leven hebben te schofferen, door hen dingen op te leggen die ze niet willen of acties van vreemde criminelen die ze beschermen.
  • sven vandenwaeyenberg

    5 jaar geleden
    "En maak eindelijk werk van een gevangenissysteem dat voldoet aan de basisrechten van gedetineerden” Ga dit gerust eens aankaarten bij de vereniging Ouders van een Vermoord Kind.