BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken stelt zich vragen bij legitimiteit regering en haalt uit naar Open Vld: “Als ze tot verkiezingen zo willen tekeergaan, dan is het ‘guerre totale’”

Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open Vld en CD&V grondwettelijk wel in orde is. “Dit is een regering met een minderheid in Vlaanderen én in Wallonië en met een nieuw regeerprogramma, en toch wordt het parlement niet om een vertrouwensstemming gevraagd. Wat voor een democratisch deficit is dit?” Francken ventileerde zijn kritiek op de nieuwe oranjeblauwe coalitie in De Ochtend op Radio 1. Hij kwam ook nog eens terug op de kritiek van Open Vld.

50 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Gans deze Marrakesh-constructie is louter en alleen opgesteld om Michel naar Marrakesh te laten gaan en hem in naam van een 'regering' te laten spreken. Maar nu blijven ze met de gebroken potten achter, en België te gelijker tijd. De trado-partijen hebben hun frustraties tov N-VA kunnen ventileren ten koste van de staatsbelangen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Gans deze Marrakesh-constructie is louter en alleen opgesteld om Michel naar Marrakesh te laten gaan en hem in naam van een 'regering' te laten spreken. Maar nu blijven ze met de gebroken potten achter, en België te gelijker tijd.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Had uw werk gedaan Theo dan was dit allemaal niet nodig geweest . Wees eens een keertje eerlijk , u bent de oorzaak van de val van de regering . U heeft alles laten gebeuren en toen het te laat was ( onder druk van vb ) bent u wakker geworden , dus ....
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De antipolitiek wordt weer ijverig gevoed als je een Dewael zich in alle bochten hoort kronkelen met huichelarij om toch hun doodsangsten te verbergen voor de kiezer vlak na het Marrakech-feest. De overacting van De Block om Francken af te vallen is ook zo een slecht toneel. Uitspraken als "zes maand is een eeuwigheid in de politiek", lees "de burger toch een kort geheugen heeft" misprijzen de kiezer.
  • etienne bies

    5 jaar geleden
    De NVA zou voor bepaalde punten de regering blijven steunen , wat mijn inziens normaal is.Tenslotte hebben ze samen gewerkt aan bepaalde dossiers. Doet mij wel denken aan de abortuswet in de jaren 90.. Koning Boudewijn wou dit niet bekrachtigen wegens gewetensproblemen. De feitelijke onmogelijkheid om te regeren was de oplossing.