"Het is belangrijk dat de eerste minister contact zal hebben met alle fracties in het parlement”, aldus CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.
Volledig scherm
"Het is belangrijk dat de eerste minister contact zal hebben met alle fracties in het parlement”, aldus CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten. © Photo News

CD&V: "Premier moet oordelen of vertrouwen van parlement nodig is”

Het is aan premier Charles Michel om te oordelen of de nieuwe oranje-blauwe coalitie de steun moet vragen van het parlement. Dat zei CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten voor aanvang van het partijbureau van de christendemocraten. “Het is belangrijk dat de eerste minister contact zal hebben met alle fracties in het parlement, over de verdere afhandeling van de parlementaire dossiers.”

60 reacties

  • roland versweyveld

    5 jaar geleden
    Wat zijn jullie aan de burgers van dit land verplicht Comical Servais? Misschien luisteren naar 75% van de kiezers die dit pact niet wilden?
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Niet de premier moet dit bepalen ! De wet bepaalt dat !
  • Lode Callewaert

    5 jaar geleden
    We zijn het aan de burgers van dit land verplicht OOK HIER het parlement te raadplegen.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Verherstraten is de weg kenbaar volledig bijster. Hoe kan de premier nu iets beslissen in een democratie, zonder de goedkeuring van het parlement. In een dictatuur of een fascistisch regime kan dat uiteraard wel. Hij is zijn agressief gekrakeel van vorige week al vergeten, waar hij het lot van Michel1 nog in handen van het parlement praatte. De windbuil.
  • Jarne Van Pelt

    5 jaar geleden
    Sympathieke man, die Verherstraeten. Maar in mijn ogen niet geschikt om politiek te voeren. Zijn bijdrage is verwaarloosbaar.
  1. POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”
    PREMIUM
    3

    POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfesti­val was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is intussen dan alles ideologie geworden?”
  2. Francken stelt zich vragen bij legitimiteit regering en haalt uit naar Open Vld: “Als ze tot verkiezingen zo willen tekeergaan, dan is het ‘guerre totale’”

    Francken stelt zich vragen bij legitimi­teit regering en haalt uit naar Open Vld: “Als ze tot verkiezin­gen zo willen tekeergaan, dan is het ‘guerre totale’”

    Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open Vld en CD&V grondwettelijk wel in orde is. “Dit is een regering met een minderheid in Vlaanderen én in Wallonië en met een nieuw regeerprogramma, en toch wordt het parlement niet om een vertrouwensstemming gevraagd. Wat voor een democratisch deficit is dit?” Francken ventileerde zijn kritiek op de nieuwe oranjeblauwe coalitie in De Ochtend op Radio 1. Hij kwam ook nog eens terug op de kritiek van Open Vld.