Deze gevulde mediterrane paprika's doen je in warmere oorden wanen
Aangeboden door LidlGeen tijd of geld voor een tripje richting Griekenland? Dan komt Griekenland naar jou, in de vorm van deze puntpaprika’s gevuld met Griekse gyros, yoghurt en fetakaas. Wedden dat je het instant een tikkeltje warmer krijgt?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
500 g kippengyros
150 g basmatirijst
2 tomaten, in blokjes
4 puntpaprika’s
2 el peterselie, fijngehakt
2 el koriander, fijngehakt
100 g feta
4 el yoghurt op Griekse wijze
2 el walnoten, fijngehakt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de oven.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water. Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
3. Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
4. Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika’s.
Nog kip over? Maak er dan dit heerlijk kippenstoofpotje mee!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Deze taart is favoriet van de Paashaas - en stiekem ook van ons!
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
Culinair koken zonder lang in de keuken te moeten staan? Met dit recept maak je gegarandeerd indruk op je tafelgezelschap! Klassieke aardappelpuree krijgt een twist met groene kool en romige ricotta, terwijl het citroensausje zorgt voor een frisse toets. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Independer
Je huisbaas renoveert je woning: wat zijn jouw rechten als huurder? En hoe zit het met de maandelijkse huur?
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
-
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
Bloemkool met witte saus lichtjes beu gegeten? We get it. Met dit receptje maak je geheel Ottolenghi-gewijs een lekker bijgerechtje voor je volgende BBQ-festijn, waarmee je je gasten ongetwijfeld van hun sokken blaast. -
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer