Peter De Roover (N-VA).
Volledig scherm
Peter De Roover (N-VA). © Tim Dirven

N-VA, Vlaams Belang, sp.a en Groen eisen regeringsverklaring en vertrouwensstemming, premier start morgen met consultaties

N-VA eist van de nieuwe regering een regeringsverklaring en een vertrouwensstemming in het parlement. Dat zegt fractieleider Peter De Roover aan Het Laatste Nieuws. “Wij willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten.” Vlaams Belang, Groen en sp.a treden de N-VA bij. Premier Charles Michel start morgen zijn consultaties met de democratische fracties in het parlement, aldus zijn woordvoerder.

74 reacties

  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    Geef Michel maar op zijn donder , laat de regering maar vallen , wat hij heeft uitgestoken is schandalig ,ook zijn speech in Marokko was een echte schande.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Hebben nieuwe verkiezingen wel zin, als je ziet wat er op gemeentelijk vlak gebeurt is! De verliezende partijen klitten samen, om de winnaar buitenspel te zetten.
  • kris van rompaey

    5 jaar geleden
    Ik zie vooral 1 pluspunt : ons land kan geleid worden door 5 excellenties minder. Maw als alle deelregeringen een dergelijke modus operandi zouden handhaven, betekent dit alvast een leuke besparing. Nog beter : deelregeringen en parlementen opdoeken en nog 1 regering met beperkt aantal ministers... Immers blijkt nu dat het merendeel toch kan terugvallen op een burgemeester of schepenambt. Dus financieel, lijkt dat wel makkelijk te lukken.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Velen vragen aan de NV-A om het cordon rond het VB te doorbreken,denken jullie nu echt dat ze hun eigen partij gaan opdoeken door dit te doen,liever nog gaan ze met de vergruisde PS in zee.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Voor de Tjeven is alles goed als ze maar aan de boter kunnen.