Vorige week namen 75.000 mensen deel aan de klimaatmars in Brussel.
Volledig scherm
Vorige week namen 75.000 mensen deel aan de klimaatmars in Brussel. © Dieter Nijs

Klimaatcoalitie: “Na vier jaar stilstand verwachten we daden van de regering”

binnenlandDe Klimaatcoalitie reageert tevreden op het engagement van de premier om het klimaat tot een van de prioriteiten voor de rest van de legislatuur uit te roepen. Ze verwacht dan wel concrete actie en schuift zelf drie prioriteiten naar voren.

13 reacties

  • freddy cardoen

    5 jaar geleden
    De overheid moet nu electrabel de opdracht geven onmiddelijk alle kerncentrales te vervangen.
  • Ludo Van Nuffelen

    5 jaar geleden
    Het wordt de hoogste tijd dat sommige mensen eens kijken naar de feiten....CO2 is niet het probleem...slechts 0,04% van onze atmosfeer is CO2, daarvan is maximaal 0,01% aan de mens toe te wijzen... wie gelooft nu dat dit een bepalende invloed heeft op het klimaat. En vertel me niet dat CO2 met die 0,04% een deken rond de aarde vormt..het lijkt me eerder een warme lucht ballon waarbij het zeildoek vervangen is door een visnet...good luck om deze de lucht in te krijgen...
  • Werner Ansoms

    5 jaar geleden
    Na 15 jaar van indoctrinatie - tu quoque HLN - is het nog altijd maar een kleine maar lawaaierige minderheid die haar emotioneel scheefdenken aan de nuchtere maar stille meerderheid wil opdringen en ze laten opdraaien voor zotte kosten en taksen.
  • Geert Vandewalle

    5 jaar geleden
    Hij vist enkel achter de steun van de groen en de rooi, meer moet men er niet achter zoeken, van de PVDA tot en met het Vlaams Belang is iedereen wel begaan met het milieu. Dat is niet het alleenrecht van de groene of de rooie. Ik hoop ook voor de voorstanders dat ze eens uitrekenen wat alle foliekes gaan kosten.
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Onze welvaartmaatschappij gaat niet samen met een deftig klimaatbeleid. Iedereen wil dat er iets aan gedaan wordt maar niemand wil daar zijn comfort en luxe aan opofferen. En degene die het hardst riepen zijn vaak nog degene die het meest vervuilen zonder dat ze het zelfs maar beseffen