Hannes Van der Bruggen.
Volledig scherm
Hannes Van der Bruggen. © Photo News

Van der Bruggen was al op zijn 19de aanvoerder van AA Gent: “Zeker geen vergiftigd geschenk”

0 reacties

  1. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”
    VISTA!

    Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

    “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik verwijs dan altijd naar de twee fetisjtrainers van de voorzitter: Vanhaezebrouck en Preud’homme, waar de voorzitter een goede persoonlijke band mee had. En dat waren twee trainers die de club in beweging brachten, op zichzelf door wie ze waren en hoe ze zich gedroegen. Nu heeft Gent gekozen voor Thorup, die een goede trainer is en goede veldtrainingen geeft. Dat hoor je van alle spelers. Maar hij heeft niet wat Preud’homme en Vanhaezebrouck hadden: heel die club kunnen enthousiasmeren. Ik vind hem een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent.”
  2. “Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging”
    VISTA!

    “Trossard is veel volwasse­ner geworden toen Pozuelo wegging”

    Voor Johan Boskamp is Leandro Trossard een van de exponenten van het Genkse succes. “Het klinkt misschien gek, maar Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging. Clement heeft hem ook belangrijk gemaakt en hem de aanvoerdersband gegeven. Hem verantwoordelijkheden gegeven. En dan bewijst hij het helemaal, waardoor Trossard gaat groeien. Bovendien, en dat doet hij nu veel beter dan in het begin, is hij altijd aanspeelbaar. Ook wanneer hij tussen de linies gaat spelen. Waar het vroeger Pozuelo was die vaker de bal opeiste.”
  1. VISTA! met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: “Spelers vertelden me dat ze ons de beker gaan bezorgen”
    VISTA!

    VISTA! met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: “Spelers vertelden me dat ze ons de beker gaan bezorgen”

    De zesde speeldag van de play-offs behoort tot het verleden, hoog tijd om erop terug te blikken in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. Centrale gast was AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. Hij zag zijn ploeg een tot dusver een heel flauw parcours afwerken in play-off 1, maar staat woensdag voor de match van het jaar met de bekerfinale tegen KV Mechelen. Hij kreeg in onze studio het gezelschap van Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, en Marc Degryse, huisanalist bij deze krant. Moderator met dienst is Nicolas De Brabander.
  2. “Verschueren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustraties tegenover hem”
    VISTA!

    “Verschue­ren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustra­ties tegenover hem”

    “Coucke buiten.” Anderlecht-fans kwamen gisteren na de nederlaag tegen Antwerp samen voor de hoofdingang en keerden zich tegen de voorzitter. “Michael Verschueren krijgt niet de volle laag. Hij wordt op Anderlecht als een ‘Anderlechtman’ aanzien. Terwijl Coucke wordt aanzien als een buitenstaander, een zakenman, die de club gekocht heeft en die daar eigenlijk emotioneel geen verbondenheid mee heeft. En vandaar dat die frustratie groter is tegenover Coucke”, aldus Gilles De Bilde. Marc Degryse: “Plus de manier waarop hij het heeft aangepakt. Hoe hij met de mensen is omgegaan. En het interview van Hein Vanhaezebrouck heeft hem veel schade toegebracht. Dan kwam daar nog eens de thuisnederlaag tegen Club Brugge bij. Nu ook tegen een directe concurrente voor de vierde plaats. En dan komt dat allemaal naar boven: ‘Wat heeft Coucke in dat jaar eigenlijk gepresteerd?’”