Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Geert De Rycke

Mooi zomerweer leidt tot fors meer fietsdoden op Vlaamse wegen

Er is voorlopig een einde gekomen aan de gestage daling van het aantal verkeersdoden in Vlaanderen. Dat is het gevolg van een erg dodelijke zomer voor vooral fietsers (van 25 naar 35) op de Vlaamse wegen, zo blijkt uit een nieuwe verkeersveiligheidsbarometer van het verkeersinstituut Vias. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) belooft extra maatregelen.

22 reacties

  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    De schuld op het mooie weer steken, de verantwoordelijke Vlaamse minister is dan ook een NVA'er en die steken altijd de schuld op iemand en nu op iets anders.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Vaak op oversteekplaatsen voor fietsers gebeuren ongelukken, voorbeeld,,,er staan haaien tanden op de fietspad ,fietser moet dus stoppen,maar de galante autobestuurder stopt om de fietser over te laten ,dus het komt dan vaak voor dat de fietser denkt!!die wagen die stopt wel voor mij ,wat niet altijd het geval is ,met alle gevolgen van dien.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Een fietscursus moet men doen voor de speedpedelcs. Een opfrissing is nodig voor zij die hardnekkig de regels breken. Maar om alles zo af te schuiven op de fietser vind ik zeer kortzichtig. Die mensen moet zelf eens een maand met de fiets naar het werk gaan, dan zie je problemen en conflicten omwille van povere infrastructuur! Schuif de hete patat maar door naar de fietsers, zeggen zij die in hun stalen ros zitten en nooit niets fout doen.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Een cursus en een rijbewijs gaan het verschil maken zeker? Dacht het niet, fiets al 5 decennia zonder ongelukken, zonder cursus en zonder rijbewijs. De roverheid heeft gewoon gefaald en zolang ze straffeloos kunnen falen zal er niks veranderen. Waar ik niet mee wil zeggen dat er geen domme fietsers zijn want die zijn er wel, met hopen, maar een brokkenpiloot uiteindelijk een rijbewijs laten halen maakt de boel alleen maar gevaarlijker want dan heeft zo iemand het 'bewijs' dat hij bekwaam is.
  • Joseph Sleeckx

    5 jaar geleden
    Het is logisch, hoe meer verkeer er is hoe meer ongevallen er gebeuren.