Rector Luc Sels bij de opening van het academiejaar.
Volledig scherm
Rector Luc Sels bij de opening van het academiejaar. © Photo News

Geduld van rector is op na dodelijke studentendoop: “Wie charter niet ondertekent, riskeert sancties die zelfs kunnen leiden tot uitsluiting KU Leuven”

Het geduld van Luc Sels, de rector van de KU Leuven, is op. Alle studentenclubs moeten vandaag  een aangescherpt doopcharter ondertekenen. Clubs die dat niet doen, zetten zich buiten het tuchtreglement van de KU Leuven en riskeren sancties. In het uiterste geval kan zo’n sanctie leiden tot de uitsluiting van de universtiteit. Dat heeft Sels dinsdag gezegd in De Ochtend.

32 reacties

  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Hij had dit al veel langer moeten doen, dan was deze jongen nog in leven.
  • WIM DE PRETER

    5 jaar geleden
    Ik ben fier gedoopt geweest te zijn , lid geweest van een studentenclub en praesidiumlid ! Als alles met doenbare regels zou gebeuren, kunnen er nog ongelukken voorkomen,maar daarvoor moet je de Vlaamse traditie niet willen afschaffen .
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    leg me eens uit alsof ik een 5 jarige was wat de meerwaarde is van een doop behalve het machtsgevoel van diegenen die het organiseren!!!!!!!!!!!!!!!.
  • ivan Gabriels

    5 jaar geleden
    Rector heeft alleszins goede bedoelingen,maar....voor mij ist stoppen mee dat doopgedoe.En ik denk dat ze dat bij ziekenhuizen zeker zullen mee instemmen.Kost de belastingbetaler geld,en ne hoop ellende!We leven in 2018,of niet soms?
  • Marc Vlecken

    5 jaar geleden
    'Traditie' is zwaar overschat. Zeker als het om dit soort tradities gaat. Het is niet omdat iets al honderden jaren bestaat dat het sowieso OK is. Veel tradities dienen enkel om overboord gegooid te worden.
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Drie dagen na FAROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkrachtte in haar huis

    Drie dagen na FA­ROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkracht­te in haar huis

    De man die begin maart een vrouw van 69 bij haar thuis in Sint-Niklaas heeft overvallen én verkracht, is opgepakt. Hij wordt vandaag nog voor de onderzoeksrechter geleid. Afgelopen zondag verspreidde de politie bewakingsbeelden van de man in ons opsporingsprogramma FAROEK, te bekijken hier op HLN. De speurders benadrukten toen hoe belangrijk het is dat de man snel gevat zou worden: “Hij is zeer gevaarlijk. Hij zei dat hij dit moest doen van de stemmen in zijn hoofd.”