Duits bondskanselier Angela Merkel verwelkomt Brits premier May in Berlijn.
Volledig scherm
Duits bondskanselier Angela Merkel verwelkomt Brits premier May in Berlijn. © EPA

Charmeoffensief May slag in het water: ook Merkel wil brexitakkoord niet heronderhandelen

Aan de brexitdeal tussen de EU en Groot-Brittannië wordt niet getornd. Dat was de boodschap die de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Britse premier Theresa May gaf tijdens het bezoek van May aan Berlijn deze namiddag. Haar charmeoffensief voor een betere brexitdeal dreigt echter een slag in het water te worden. Ook Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker herhaalde dat de huidige deal “het enige mogelijke akkoord” is. Volgens Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk wil de EU May zeker helpen om haar brexitakkoord goedgekeurd te krijgen in het parlement. “De vraag is alleen hoe”, zei hij vandaag na een gesprek met May. 

6 reacties

  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    May maak er toch geen woorden aan vuil trek gewoon de stekker uit met Europa en word terug baas in eigen land, het zal in het begin wel moeilijk gaan omdat ze de rekening zullen willen presenteren maar ze zullen met de tijd moeten inzien dat ze enkel in hun eigen vingers snijden. Europa vernietigt zichzelf.
  • Elsje vervoort

    5 jaar geleden
    Harde Brexit dan maar. Dat EU clubje moet niet denken dat ze zich alles kunnen veroorloven en landen en hun bevolking kunnen blijven uitlachen.
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    De EU moet en hoeft niet ye heronderhandelen. De schuld ligt bij de Britten. Zij willen de EU niet. Trek dus uw plan. Groot gelijk van Merkel.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Logisch toch, ze willen dat May de stemming verliest en dat de Brexit ingetrokken wordt.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    De Britten willen blijkbaar nog altijd dat zij alle voordelen van de EU kunnen behouden en stoppen met bij te dragen als ze eruit stappen. Eigenlijk is dit al zo vanaf het begin, Toen het van 6 naar 9 ging hadden ze aanzienlijk beneficiet hoe meer landen erbij kwamen werd dit beneficiet kleiner en het nationalistisch conservatief belang bleef zich verder uitbreiden.