Filip Dewinter met het verzoekschrift.
Volledig scherm
Filip Dewinter met het verzoekschrift. © BELGA

Vlaams Belang verwacht deze week nog beslissing Raad van State over migratiepact

De Vlaams Belang-Kamerfractie heeft zonet een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State waarin ze vraagt om de regeringsbeslissing rond het VN-migratiepact, te schorsen. De partij verwacht donderdag al een beslissing. "Het lot van de regering ligt nu deels in handen van de Raad van State.”

14 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ben wel bang van politici die onbetrouwbaar zijn en fake nieuws afleveren en die voortdurend de bevolking op Dwaalspoor zetten. En ons duur politiek management gebruiken om met onderlinge twisten en onbenullig heden bezig te zijn..
  • censor

    5 jaar geleden
    Hopelijk levert het iets op, VB is momenteel(en anders ook eigenlijk) de meest rationele partij....hun voorspellingen blijken te kloppen.
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Gelukkig is er nog het VB om de dwaasheden recht te zetten.Nu nog steun van de bevolking want ze verdienen het.
  • Rik Coppens

    5 jaar geleden
    Gerry Cle, zie de wereld sidderen en beven want men dient verantwoording af te leggen bij de VN en het gerecht wanneer het pact niet zal nageleefd worden. Ik weet nog een grotere zekerheid: weeral een afstraffing voor al die politiekers die als voornaam "Wereldvreemd" hebben. Aftellen maar!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De Winter heeft gelijk dat het niet gewettigd is - in strijd met de grondwet. De media haalt vaak de beslissing van het parlement aan als goedkeuren van het tekenen van michel, maar het is de regering en niet het parlement dat voltallig eens moet zijn voor de beslissende handtekening. Technisch gezien is het beslist door een minderheidsregering, geen Michel 2, en dat is in strijd met de wetgeving. Normaal krijgt de Winter gelijk maar je weet nooit met die linkse rechters.