© Dick Demey

“Hier werken is een droomjob”

Een job bij het Natuurhulpcentrum is duidelijk in trek. Na een simpele oproep voor een all-round medewerker via hun eigen facebookpagina en site, vielen in de verschillende brievenbussen meer dan 125 sollicitatiebrieven. Na een resem selecties ging de job naar Niels Luyten (25) uit Gruitrode. De jonge bioloog heeft daarmee volgens hemzelf de droomjob van veel natuurliefhebbers te pakken.

Mireille MAES

Pas afgestudeerd en meteen al een job vinden die je helemaal op het lijf is geschreven. Het overkwam Niels Luyten. Als kleine jongen leerde hij uit de boekjes hoe wilde dieren verzorgd werden. Als student koos hij voor een academische opleiding in Leuven. “En nu kan ik de twee gewoon combineren”, begint de jongeman. Het was zijn mama die hem vertelde dat in het Natuurhulpcentrum een vacature moest worden ingevuld nadat uithangbord Frederik Thoelen een andere job vond. “Frederik heeft hier een zekere ‘legacy’ achtergelaten. Hem vervangen is al een uitdaging op zich. Maar wel een mooie. Dat heb ik de eerste weken dat ik hier werkte al gezien. Een ree die vastzat redden, een verzwakt steenuiltje vinden en hierheen brengen... Allemaal zo mooi werk en nieuw voor mij.”

Dieren in nesten

Sil Janssen was zelf ook verrast door de grote belangstelling van werkzoekenden om bij hem te komen werken. “Er was zelfs een longspecialist bij die zijn job in het ziekenhuis wilde opzeggen.”

Naast de ‘nieuwe’ Frederik Thoelen was er tussen de 125 sollicitanten nog een gelukkige: West-Vlaming Stijn Meerschaert. De dierenverzorger liep al stage in het centrum en kent het reilen en zeilen dus al een beetje. “Bij het zien van ‘Dieren in Nesten’ wist ik dat ik dit wilde doen. En voilà, ik kan hier beginnen”, aldus Stijn, die het aantal personeelsleden zo op vijftien zet.