Studentenclub Reuzegom bestaat niet meer na overlijden student tijdens extreme doop

De Leuvense studentenclub Reuzegom, voor Antwerpse studenten in Leuven, bestaat niet meer. Dat meldt VTM Nieuws. Student en lid Sanda Dia (20) uit Edegem overleed in het ziekenhuis nadat een extreme doop verkeerd afliep. “De studenten zijn bijzonder aangeslagen”, aldus journaliste Nathalie Dyck tijdens het VTM Nieuws.

jtp

John Maes, de advocaat van enkele leden van Reuzegom, bevestigt het nieuws aan Belga. “Dat gebeurde nagenoeg onmiddellijk na de fatale feiten van vorige week. Reuzegom was om een feitelijke vereniging die nu niet meer bestaat”. De studentenclub werd in 1946 opgericht door onder meer Hugo Schiltz. De naam verwijst naar de “Reuzekes van Borgerhout”.

Maes ontkent ook mediaberichten dat zijn cliënten geen contact willen met de familie van de student die tijdens de doop om het leven kwam. “Men moet vooreerst begrijpen dat ook deze studenten volledig van de kaart zijn door wat er gebeurd is. Er is bij hen zeker bereidheid om hierover te praten met de familie als deze daar behoefte aan hebben”, aldus Maes.

Visolie

Sanda Dia (20), een student burgerlijk ingenieur uit Edegem, belandde in een coma nadat hij een te grote hoeveelheid visolie innam, samen met enkele andere schachten in Vorselaar. Hij overleed donderdag in het ziekenhuis.

(Lees verder onder de video)

“Vlak na het ongeval op de doop hebben zij zichzelf ontbonden, de club bestaat dus niet meer”, legt Dyck uit. “De advocaten die verschillende leden vertegenwoordigen, zeggen dat die leden psychologische bijstand moeten krijgen, omdat dit natuurlijk nooit de bedoeling was.”

De vertegenwoordigers van alle in Leuven actieve studentenclubs kwamen dinsdag achter gesloten deuren bij KU Leuven-rector Luc Sels samen. Die eiste dat de clubs het ondertussen aangescherpt charter met de universiteit ondertekenden. Alle studentenclubs die deel uitmaken van het Seniorenconvent gingen akkoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer