© yt

Advocaat gaat woensdag in afwachting van proces vrijlating Jos Brech vragen

De Nederlandse advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos Brech vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Dat zei de advocaat dinsdagavond in het Nederlandse programma RTL Late Night.

Jos Brech wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van Nicky Verstappen. Het 11-jarige jongetje werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998 dood aangetroffen. Roethof zegt dat Brech de jongen niet heeft ontvoerd, niet verkracht en niet gedood. Hij zal woensdag aan de rechter vragen om “deze nachtmerrie voor meerdere personen te beëindigen”. De nabestaanden krijgen volgens hem ten onrechte de hoop dat een veroordeling zal volgen.

De op de onderbroek van Nicky gevonden DNA-sporen van Brech zijn volgens Roethof geen dadersporen. Volgens de raadsman kunnen deze sporen voor- of achteraf op de kleding terecht zijn gekomen. Brech zwijgt over hoe zijn DNA op de kleding van het jongetje terecht is gekomen.

Volgens de advocaat gaat Brech ook woensdag geen verklaring afleggen, hij heeft dat afgeraden aan zijn cliënt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer