Chérif C., de vermoedelijke dader van de terreur Straatsburg.
Volledig scherm
Chérif C., de vermoedelijke dader van de terreur Straatsburg. © RV

Wat we nu weten over de vermoedelijke dader in Straatsburg: “Geradicaliseerd, strafblad en gewelddadig verleden”

De schutter die gisterenavond in het centrum van Straatsburg het vuur opende en zeker twee mensen doodschoot, is een 29-jarige man, die door de media is geïdentificeerd als Chérif Chekatt. Volgens de procureur hebben getuigen de 29-jarige dader, die nog altijd voortvluchtig is, “Allah Akbar” horen roepen. De man was bij de Franse inlichtingendiensten bekend en had een ‘fiche S’, wat betekent dat hij geradicaliseerd was. Gisteren had hij opgepakt moeten worden, in het kader van een onderzoek naar een poging tot doodslag bij een overval afgelopen zomer. 

60 reacties

  • Erik Hofman

    5 jaar geleden
    Al deze die geradicaliseerd zijn. / en ze weten het / moeten het land uit. mevrouw . de nieuwe minister gaat haar standpunt moeten herzien.
  • Detlef Van de Wal

    5 jaar geleden
    @Dimitri Mostrey. Inderdaad Dimitri.Heb ook al heel wat gevolgd van wat deze Dr Bill Warner verteld over wat er allemaal gebeurde, en wat nu nog steeds bezig is.
  • Werner Verhaegen

    5 jaar geleden
    Wat betekent "in de gaten gehouden worden door de staatsveiligheid"? Dan kan zo iemand toch niet in het bezit zijn van wapens of dergelijk tuig. 100% is er nooit, maar wat voor zin heeft het dan iemand in de gaten houden? Wat voor zin heeft het zo'n geradicaliseerd iemand vrij los te laten lopen?
  • Dimitri Mostrey

    5 jaar geleden
    Dr Bill Warner legt het u allemaal haarfijn uit. Weinigen beseffen hoe groot het probleem werkelijk is. En het waarom.
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Resultaten, dat is het belangrijkste. Resultaten op gebied van veiligheid, goed migratiebeleid, terugsturing als dat nodig is. Maar politieke spelletjes van links en rechts vergemakkelijken dit proces niet. En door dit te zeggen ben ik misschien als burger ook al een populist...