De Ocean Cleanup.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ocean Cleanup. © The Ocean Cleanup

Revolutionair plan van jonge Nederlander om plastic uit oceaan te halen... werkt niet

De operatie van de Nederlandse uitvinder Boyan Slat om het plastic afval in de Grote Oceaan op te ruimen kampt met tegenslag. Het schoonmaaksysteem houdt verzameld plastic niet vast, zodat dit niet kan worden opgevist. Volgens Slat betekent dit ‘absoluut niet’ dat zijn spraakmakende plan is mislukt.

48 reacties

  • Louis Dedenker

    5 jaar geleden
    Vraag dit aan elk mens die maar iets van de zee kent en ze gaan allemaal lachen met dit idee. Gedoemd om te mislukken dat was het. Gelijkt sterk op olie ruimen maar werkt alleen met heel mooi weer of beschermde wateren.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Moesten we de afval eens deponeren daar waar het hoort maar neen, kijk maar eens na afloop van een festival wat je daar allemaal niet terugvindt. En laat nou net de mensen zijn die hier allemaal dat idee super vinden.
  • Frank Van Riel

    5 jaar geleden
    Zelden werkt een nieuw idee 100 % van de eerste keer. 't Is vallen en opstaan, nieuwe ideëen en tactieken proberen en zo stap per stap verder werken. En voor de zageventen hier die vinden dat het te klein is .... altijd klein beginnen tot je weet dat het werkt en dan uitbreiden.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Alle beetjes helpen maar een net(je) van 600m maar gebruiken dat staat toch wel gelijk met het uitbaggeren van De Nijl met een vingerhoed. Nu alle begin is moeilijk maar wie weet ???
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Volhouden het gaat zeker lukken.