De slachtoffers Mauro Padovani en zijn man Thomas, net na de feiten.
Volledig scherm
De slachtoffers Mauro Padovani en zijn man Thomas, net na de feiten. © JEW

Werkstraf en celstraf met uitstel voor geweld op homokoppel in Gent

Een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw die beschuldigd werden van geweld op een homokoppel in Gent in augustus, zijn veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 100 uur en een celstraf van 12 maanden met uitstel. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden omwille van de seksuele geaardheid van de slachtoffers, werd niet aanvaard.

12 reacties

  • Christian Mommaerts

    5 jaar geleden
    wou ook graag eens de andere kant van het verhaal lezen,deze twee zijn al genoeg aan bod gekomen,van de andere was het minimaal
  • Ronald Van Roy

    5 jaar geleden
    Er is een ministet (Geens) die onbegrijpelijk uit het zicht blijft. Hij mag zich niet inlaten met vonissen maar kan wel wetten aanpassen zodat misdadigers hier in België geen ereburgers met privileges meer zijn !
  • Luc Berckmoes

    5 jaar geleden
    Een rechter doet in België waar hij goesting in heeft het is hoog tijd dat de die elke jaar worden beoordeeld en desnoots ontslagen
  • Alex Wellens

    5 jaar geleden
    Mild, maar mss was er toch sprake van uitlokking, er zijn altijd 2 verhalen die gehoord moeten worden
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    En dan verschieten ze dat de mensen binnenkort het recht in eigen handen nemen.
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.