Mauro en Tom werden bijzonder zwaar toegetakeld.
Volledig scherm
Mauro en Tom werden bijzonder zwaar toegetakeld. © Facebook

Milde straf voor belagers Gents homokoppel: “Niet bewezen dat extreem geweld resultaat is van homohaat”

De rechtbank heeft geoordeeld dat het extreme geweld tegen twee homokoppels in Gent niet het resultaat is van homohaat, maar wel van extreme agressie van de beklaagden. “Het maakt de zware beledigingen niet minder kwetsend, maar de conflicten zouden ook geëscaleerd zijn als de slachtoffers geen andere geaardheid hadden”, sprak de rechter. Unia en çavaria reageren teleurgesteld op het vonnis.

13 reacties

  • Maarten Jacobs

    5 jaar geleden
    Wat maakt het uit of het uit homohaat is of niet? Zou in beide situaties evenzwaar moeten wegen en bestraft moeten worden.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Dat kan je verwachten bij een justitie die uitblinkt door politieke benoemingen en wereldvreemdheid. Morgen mag je dus iedereen kleineren/pesten/uitmaken op zijn of haar sexuele geaardheid, niet erg volgens deze rechter.
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Wat maakt het uit dat het homo's waren of niet ? Mishandeling is mishandeling. Honderd uur werkstraf daarvoor slechts, dat is pas belachelijk.
  • Steven PIENS

    5 jaar geleden
    Wereldvreemde rechters in ons land! Wat ook de reden van de aanval is, je kan toch niet tolereren dat mensen zomaar op elkaar kunnen kloppen, zonder degelijke sanctie?
  • Sandra Van Campenhout

    5 jaar geleden
    Alweer zo'n staaltje slechte rechtspraak of hoe je als slachtoffer gewoon in de kou blijft staan. Echt ontwrichtend voor de maatschappij !