De Turkse president Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan © AFP

Erdogan kondigt nieuw militair offensief aan in Noord-Syrië

buitenlandDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan kondigde een nieuw militair offensief aan tegen Koerdische troepen in Noord-Syrië. “Dat zal over enkele dagen van start gaan”, zei hij vandaag in een toespraak tot afgevaardigden van de defensiesector in Ankara. Volgens Erdogan wil Turkije nu ook ten oosten van de Eufraat actief worden om daar de bevolking "te redden van de separatistische terreurorganisatie YPG". Dat zou het Turkse leger binnen de militaire invloedssfeer van de Verenigde Staten brengen en het centraal conflict met Washington verscherpen.

5 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Waar haalt Erdogan dat geld ? , de helft van de Turken zit in het gevang, dus ook geen inkomen en belasting.....
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Koerden die Erdogan daar aanvalt zijn deze die voor ons met hun eigen levens IS verdreven hebben. En juist daar is het Erdogan om te doen. Zorgen dat IS kan herademen en terug aan kracht en invloed kan winnen.
  • mario de clercq

    5 jaar geleden
    als IS de plak zwaaide wou erdo de mensen niet bevrijden nu plots wel. de verkeerde hebben gewonnen zou je denken
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Jezedi vrouwen die vorige keer op de vlucht waren voor de IS en later voor het Turkse offensief, deden een maand of 2 terug een opmerkelijke verklaring tegen VN ondersteunde NGO's. Men had vele IS strijders herkend bij de zogenaamde rebellen die de Turken steunen. Turkije zelf weet van niks zogezegd. Opmerkelijk is dat ook de rebellengroeperingen leden van de Nasra brigade hebben. maw, Turkije trekt duidelijk de IS kaart tegen de Koerden, en tegelijk de USA onder drukt zetten.
  • Gert De Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Syrië grenst aan Turkije... Wat doen wij daar eigenlijk? Zorgen dat mensen naar hier moeten vluchten! We zouden eens moeten stoppen overal 'vrede en democratie' te brengen dan zouden we geen migratiepact nodig hebben!