Photo News
Volledig scherm
© Photo News

May overleeft vertrouwensstemming en blijft aan als premier van Verenigd Koninkrijk

De kogel is door de kerk. Theresa May kan aanblijven als leidster van de Britse Conservatieven en als eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een vertrouwensstemming schaarden de meerderheid van de Tories zich achter hun leider. Het resultaat werd iets na 22 uur Belgische tijd bekendgemaakt door Graham Brady, de voorzitter van het ‘1922 Committee’, de commissie van parlementsleden van de Britse Conservatieven. 

89 reacties

  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Proficiat May. De Britten zijn verdeeld over Brexit. Dus een zachte Brexit is voor hen het beste. Voor ons trouwens ook. Het leven is nu eenmaal compromissen maken.
  • Joris Janssens

    5 jaar geleden
    Die gaan daar allemaal den dieperik in.Ze hadden het beste systeem.Nu gaan ze niks meer hebben
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Uiteindelijk zullen de Britten er het best uitkomen en blijven we achter met dat triestig Europa.
  • Ian Huysman

    5 jaar geleden
    @Polle, 51% is niet genoeg in een referendum? Dus als je op een examen 51% hebt ben je gebuisd? Pure onzin. Moest het andersom zijn, dan zouden de mensen die uit de EU willen zitten te protesteren voor een 2e referendum!
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat men op pure emotie een referendum heeft gehouden zonder vooraf na te denken over de consequenties van een Brexit. Men had eerst intern moeten discussiëren en overleggen over de modaliteiten en men had een draaiboek moeten voorbereiden zodat de kiezer een correcter beeld had gekregen van de gevolgen.