Vluchtelingen aan het Klein Kasteeltje.
Volledig scherm
Vluchtelingen aan het Klein Kasteeltje. © Baert Marc

Fedasil: “Niet-begeleide 12-jarige mocht Klein Kasteeltje wel binnen, maar liep dan weg”

Een niet-begeleide Pakistaanse jongen van 12 jaar heeft wél toegang gekregen tot het Klein Kasteeltje in Brussel, "maar is daarna op eigen houtje naar buiten gelopen”. Dat zegt de woordvoerster van Fedasil, Mieke Candaele, als reactie op een bericht van het Burgerplatform voor steun aan vluchtelingen.

9 reacties

  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Ofwel, pa stond om de hoek (met overige kroost), ofwel hadt men de 1 voor de 2 geplaatst. Komt meer voor.
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    hij mocht niet binnen , op welke manier is dan zijn ouderdom en het land van herkomst bekend?
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    dat het burger platform zich eerst eens goed informeert in plaats van onwaarheden rond te strooien. en hoe komt een minderjarige alleen hier aan vanuit Pakistan? mensensmokkelaars en die worden dan op hun beurt geholpen door platformen als deze die de leugen heeft rond gestrooid. opdoeken die beweging is de enige juiste manier om die zaken ongedaan te maken.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    België en Europa hebben de asielcrisis niet onder controle. Iemand van 12 jaar die alleen van Pakistan naar hier komt gelooft toch niemand.
  • Jean Vandepitte

    5 jaar geleden
    Misschien in het vervolg een persoonlijke begeleider voorzien voor de jongen ! En een ontspanningslokaal, waar hij kan wachten op de gratis vrijgeleide !! En ook nog een taxi buiten de poort beschikbaar maken voor als hij ergens naartoé wil !!!