Ontsnapte ara na vijf dagen weer thuis: “Benny is als een zoon voor ons”

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Irakese gezin van Raed Al Bayaty uit Sint-Niklaas heeft na een zoektocht van vijf dagen hun ara ‘Benny’ weer in huis. Het dier was ontsnapt en moest door de brandweer van een dak geplukt worden. “Benny is als een zoon voor mij”, zegt Raed geëmotioneerd.

Bert Foubert

Het waren vijf bange dagen voor Raed Al Bayaty en zijn echtgenote. Het koppel, dat wegvluchtte uit Irak en ondertussen een jaar in België woont, had vier maanden geleden een nieuwe bewoner in huis genomen: Benny. De pasgeboren exotische blauw-gele ara kreeg van Raed en zijn echtgenote als een echte zuigeling de fles en werd door het gezin dag en nacht vertroeteld.

Maar afgelopen vrijdag besloot Benny om zijn vleugels te strekken. “Er was een deur blijven openstaan en hij was ons koertje opgewandeld”, doet Raed het verhaal. “Daarop is hij weggevlogen en zagen we hem niet meer terug. Vijf dagen lang gingen we op zoek naar onze vogel, maar we vonden geen spoor meer van hem. Mijn echtgenote en ikzelf waren er het hart van in. Benny is als een zoon voor ons. Hij maakt deel uit van ons gezin.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen