Jo De Meyere neemt afscheid van ‘zijn’ theater: “Ik zal buigen met zeer veel emotie”

© fvv

Drie kansen hebt u nog om theaterlegende Jo De Meyere (77) in ‘zijn’ Tinnenpot te zien. Vandaag (woensdag), donderdag en vrijdag. En dan neemt hij afscheid van de scène waarop hij honderden keren speelde. Veel kans zelfs dat het zijn laatste voorstellingen in Gent worden. “Ik moet afscheid nemen van de tempel waar ik zo vaak heb getriomfeerd. Ik zal buigen met heel veel emotie.”

Jan Claeys

Zevenentwintig televisieproducties, een veelvoud daarvan aan theater­producties, in de mooiste zalen van Vlaanderen en Nederland. Jo De Meyere, een van onze grootste levende acteurs, heeft alles gedaan. Maar het liefst keert hij terug naar kleine theaters.

Vrijdag doet hij dat voor de allerlaatste keer naar Tinnenpot, in het Prinsenhof. Het theater waar hij met Oswald Versyp en Margriet Bruggeman volle zalen lokte voor hun cabaretvoorstellingen. “Ik hou van de kleinschaligheid. Hier heerst een huiskamergevoel. Ik verplicht mezelf na elke voorstelling een halfuurtje te blijven. Om te praten met het publiek. Soms is dat een opdracht, hier doe ik dat ontzettend graag. Hoe kleiner het publiek, hoe beter de gesprekken.”

INFO

Jo De Meyere in ‘Petrus en den Dooden Draad’: vanavond, morgen (donderdag) en vrijdag in Tinnenpot. Tickets: 09-225.18.60 en www.tinnenpot.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen