Shenzhen
Volledig scherm
Shenzhen © EPA

Stille revolutie in Shenzhen: eerste elektrische bussenvloot legt miljoenenstad het zwijgen op

In Shenzhen, een Chinese miljoenenstad, rijden maar liefst 16.000 bussen rond. En sinds kort rijden al die bussen elektrisch. Met een gedaalde CO2-uitstoot van 48 procent is dat een deugd voor de lucht, maar ook de geluidsoverlast minderde aanzienlijk. Binnenkort worden de milieuvriendelijke bussen vergezeld door 13.000 soortgelijke taxi’s.

11 reacties

  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    ja, en de elektriciteit wordt geproduceerd door steenkoolcentrales met bruinkool!!!
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Daar kan Vlaanderen een punt aan zuigen met hun stinkende diesels. Meteen overschot van a miljard op hun begroting kunnen ze ook dergelijke initiatieven nemen, me dunkt.
  • Erwin Lambrechts

    5 jaar geleden
    Als men hier 5000 bussen aan het stroomnet hangt ontploft het want er is al 50 jaar niks aan gedaan ins net kan da niet aan
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Ferdinand Engelbeen, op termijn zal dat ook veranderen. Elektriciteit heeft tenminste het potentieel op milieuvriendelijke en hernieuwbare wijze opgewekt te worden, de rest niet. De keuze is er dus, het verstand om de juiste keuze te maken, nog niet altijd.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    en dan maar afgeven op china als grootste vervuiler ,nietwaar ik melde al geregeld dat het meestal leugens zijn,15000 E bussen in een stad ,dat is meer dan in heel belgie samen alles in begrepen ,en brommers kennen ze hier ook niet enkele moors rijden hier nog op benzine al de rest die scooters allemaal E,daar kunnen jullie in belgie een puntje aan zuigen,en wil je weten waar Shenzen ligt ,het grenst aan die andere wereldstad Hong-Kong