© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verkeer rond Antwerpen “echte heksenketel” na verschillende ongevallen

Verschillende ongevallen op de Antwerpse Ring hebben woensdagmorgen voor een loodzware ochtendspits gezorgd. Nog voor 7 uur kleurde de verkeerskaart rond Antwerpen vuurrood. Ondertussen is de weg weer vrij.

inke

Op de aansluiting van de A12 met de Antwerpse Ring, in de richting van Gent, gebeurde een ongeval met een vrachtwagen. De oprit moest omstreeks 5.30 uur afgesloten worden omdat een losgekomen oplegger de weg versperde.

Vooraleer de oplegger getakeld kon worden, moest de lading (voedingsmiddelen) verwijderd worden. Het Vlaams Verkeerscentrum verwachtte een complexe takeling, maar de afhandeling ging toch nog vlotter dan verwacht. Omstreeks 7.20 uur was de weg weer vrijgemaakt. De Liefkenshoektunnel werd wel tijdelijk tolvrij gemaakt (nog tot 8.05 uur), omdat de file snel aangroeide.

Borgerhout

Om 5.45 uur was er een tweede ongeval op de Ring ter hoogte van Borgerhout, in de richting van Nederland. Verschillende wagens waren daar op elkaar ingereden, nadat een dame uit de bocht ging op de afrit Borgerhout. De brandweer moest de dame bevrijden uit haar voertuig. Ze raakte zwaargewond.

Er waren twee rijstroken versperd, wat zorgde voor meer dan een uur file vanaf Antwerpen West. Op de E17 was het al snel aanschuiven vanaf Sint-Niklaas.

Ook in Antwerpen-West, richting Gent, aan de aansluiting naar de E34, gebeurde een ongeval. Daar was één rijstrook versperd nadat een personenwagen en een vrachtwagen op elkaar inreden. Daarbij werden ook een verlichtingspaal en de vangrail beschadigd en kwam er olie op de weg te liggen.

Ekeren, E17

Een vierde ongeval vond plaats de A12, de oprit Ekeren was er omstreeks 8.15 uur in beide richtingen afgesloten door een ongeval. Automobilisten moesten omrijden via de Noorderlaan. Ook de E17 zat omstreeks 8 uur muurvast na een defecte bus ter hoogte van de parking in Kruibeke en een botsing tussen twee voertuigen ter hoogte van Zwijndrecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het verkeer rond Antwerpen is een echte heksenketel”, verklaarde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de kleinere toegangswegen richting Antwerpen is het zeer druk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER