VIDEO. Deze broers vonden de koffiefilter opnieuw uit

Lekker arrogant zijn ze, de broers Peter en Bart Deprez uit Kortrijk. Zeggen ze zelf. Ze vonden de koffie- en theefilter opnieuw uit. Het concept is een designproduct voor thuis én op restaurant.

Kris Vanhee

Tijdens de wereldtentoonstelling Expo ‘58 in Brussel werd de koffiefilter gelanceerd. Een revolutie in koffieland. Evenveel jaar later willen Bart en Peter Deprez uit Kortrijk de wereld verbazen met de ‘heruitvinding’ van deze filter. “Ik wil met Kawatee de wereld veroveren”, zegt Peter Deprez van Koffie Viva Sara. Anderhalf jaar lang werd gewerkt aan een nieuwe manier om koffie of thee te zetten. “En die hebben we gevonden, in samenwerking met een designer”, zegt Deprez. Hij ging scheep met Designeregio Kortrijk. Designregio zoekt kruisbestuivingen tussen producenten en designers. Deprez is geen producent maar zijn idee, uitgewerkt door Studio Nedda, werd toch behouden. Deprez: “Wij waren een buitenbeentje bij Designeregio, maar de jury vond dat het moest en kon. Zo mochten we ons idee ook koppelen aan een topdesigner. Wij zijn ontzettend fier op het resultaat.”

Iedereen kent de koffiefilter die je in een horecazaak krijgt. Iedereen weet hoe de oma's vroeger koffie opgoten. Hoe ze ook ‘speelden’ met geur en smaak door bijvoorbeeld voldoende lucht toe te voegen.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kortrijk-Waregem-Menen van woensdag 19 oktober

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen